Terapiapalvelut

Yksilö- ja pariterapia

Voit tulla keskustelemaan mistä tahansa sinua elämässäsi askarruttavasta asiasta. Aiheita voivat olla mm:

 • itsetunnon ja -tuntemuksen parantaminen
 • masennus, uupumus ja stressi
 • parisuhde, sinkkuus, yksinäisyys
 • kriisi, trauma
 • riippuvuudet ja syömisongelmat
 • kuolema ja suru
 • henkiset, hengelliset ja olemassaolon kysymykset.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla keskustellaan elämäntilanteestasi sekä terapiaprosessista ja sen tavoitteista. Yleensä sovitaan aluksi kolmesta tapaamiskerrasta, joiden tavoitteena on lähinnä tutustua puolin toisin, ja niiden jälkeen sovitaan mahdollisesta jatkosta. Terapian kokonaiskesto on yksilöllinen ja tilanteesta riippuen se voi vaihdella muutamasta kerrasta muutamaan vuoteen. Käyntitiheys tavallisimmin kerran viikossa, mutta vähemmän akuuteissa tilanteissa voidaan sopia käynnit parin-kolmen viikon välein.

Osa tapaamisista voidaan järjestää myös videoyhteyden kautta. Kysy lisää.

Terapia vaatii sitoutumista, vastuunottoa ja työskentelyhalukkuutta. Asiakkaan ja terapeutin välinen luottamus on eräs tuloksellisen terapiasuhteen tärkeimmistä edellytyksistä. Terapeuttia sitovat eettiset periaatteet (katso täältä) ja hänellä on vaitiolovelvollisuus.

Yksilötyönohjaus

Merkittävin työuupumukseen johtavista tekijöistä on mielestäni tunne, että omassa työssä ei ole riittävästi valinnan tai vaikuttamisen mahdollisuuksia. Kun nämä mahdollisuudet tuntuvat puuttuvan, alkaa helposti luovuttamisen, alistumisen ja toivottomuuden kierre. Työnohjauksella voidaan ratkoa monia työhön liittyviä kysymyksiä, omien voimavarojen riittävyydestä aina työpaikan henkilösuhteisiin saakka, ja sen kautta selkeyttää ja vahvistaa omaa vastuuta ja vaikutusmahdollisuuksia. Työnohjausta voidaan tehdä myös itse kokoamassasi ryhmässä; kysy lisätietoja.

Tietoisuusryhmä

Taideterapian, kehollisten harjoitusten, meditaation ja psykodraaman keinoin toteutettava pienryhmä sopii sinulle, jolla ei ole varsinaista psykoterapian tarvetta, mutta olet kiinnostunut tutustumaan itseesi ja löytämään uutta inspiraatiota ryhmästä. Ryhmä voi myös toimia ennaltaehkäisevästi esim. uupumuksen tai ahdistuksen synnyssä.

Hinnat

 • yksilöterapia 95 € (Kela-korvauspäätöksen hakemiseksi tarvitaan psykiatrin B-lausunto)
 • pariterapia 110 €
 • yksilötyönohjaus itse maksettuna 100 €, yritykseltä laskutettuna 130 €, ryhmää varten pyydä tarjous
 • hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa (terveydenhuollon palvelu)

Maksu pankki- tai luottokortilla (Visa, MasterCard, American Express) käynnin yhteydessä. Laskulla maksamisesta ja maksuajoista sovitaan erikseen. Etätapaamiset maksetaan jälkikäteen maksulinkin kautta.

Huomaathan, että Kela-korvauksen hakee asiakas itse.

Yksilötapaamisen kesto on 60 minuuttia, paritapaamisen 75 minuuttia.

Peruutusehdot

Varatun ajan voi veloituksetta perua edellisen päivän klo 16.00 mennessä. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista samoin kuin käyttämättä jätetyistä ajoista veloitetaan normaali käyntimaksu, josta ei saa Kela-korvausta. Force majeure -tilanteissa (oma tai lapsen äkillinen sairastuminen edellämainitun aikarajan jälkeen tai muu tilanne, johon et voi itse vaikuttaa) ei maksua peritä, mikäli esteestä on ilmoitettu viipymättä ja ennen sovitun tapaamisajan alkamista. Peruutusilmoitus tekstiviestillä numeroon 040 7222400, myös viikonloppuisin.

Liikenneyhteydet

Vastaanotolleni on helppo tulla. Ratikka 10 kulkee oven edestä (Haapalahdenkadun pysäkki on lähin), ja Vihdintietä kulkevilta busseilta on lyhyt kävelymatka. Auton saa parkkiin kadun varteen, paikkoja löytyy yleensä hyvin ja ne ovat ilmaisia (2h).


Ota yhteyttä!

Ajanvaraustoiveet ja kysymykset voit lähettää sähköpostiini pauliina (at) aroha.fi.